Een spel voor jong en oud

Zes ambitieuze studenten van de minor Gamification Business aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gaan zich de komende tijd verdiepen in een spel voor ouderen en (klein)kinderen dat toepasbaar is in de woningen van Digitaal Wonen. Om zo jong en oud met elkaar te verbinden. Wellicht iets té ambitieus? Zij peinzen er niet over!

Zes studenten zagen een hele mooie kans om een bijdrage te leveren aan het expeditieteam Digitaal Wonen. De studenten hadden keuze tussen tientallen innovatieve pitches van opdrachtgevers uit heel Nederland. Maar kozen vol overtuiging om aan Expeditie Gratis Wonen mee te werken. “Digitaal Wonen is in mijn ogen vooruitstrevend en toekomstgericht. In de toekomst zullen woningen als deze de nodige zorg op afstand kunnen bieden”, vertelt een van de studenten.

“In de nabije toekomst zie ik woningen voor me die volgestopt zijn met technologie. Dit biedt veel kansen om een game te ontwikkelen die de juiste snaar raakt. Een game die bijdraagt om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Ik wil me daar graag hard voor maken!”

Studente Marit geeft aan: “Met de keuze voor deze minor was ik mij bewust dat wat we bedenken, ook daadwerkelijk gaan realiseren. Ik vind het dan ook belangrijk dat het uiteindelijke concept of product nuttig is en zorgt voor verbinding tussen de ouderen en jongeren.

“Ik zie de kloof tussen ouderen en jongeren. In mijn dagelijks leven heb ik niet altijd tijd om bij mijn oma langs te gaan. Ik zou het zo leuk vinden om meer met haar te kunnen delen. Daarom ben ik op zoek naar iets wat jong en oud meer verbindt.”

Generatie Einstein 
Inez Groen beschrijft in het boek ‘Generatie Einstein’ hoe de jongere generatie steeds meer bezig is met zingeving en iets bij wil dragen aan de maatschappij. Het wordt steeds duidelijker dat deze zes studenten ook op een missie zijn! Maar wie zijn deze zes?

Ayoub Bousrou, Dean van den Boom, Marijn Lazeroms, Marit Voogt, Patrick Engels en Willem Janssen vormen een goede mix. De een studeert Communicatie, de ander Concept Development & Trendwatching en laten we de Game Developers niet vergeten. Komende tijd gaan deze hoogvliegers aan de slag om een spel te ontwikkelen om ouderen en hun (klein)kinderen met elkaar te verbinden. Een spel dat toepasbaar is in de woningen van de toekomst. Helemaal toekomstproof dus!

Projectgroep minor gamification business

Tag :