Degenen die door de week een drukke routine hebben, zijn geneigd te geloven dat zich zorgen maken over de algemene schoonmaak van het huis zeer vermoeiend en ontmoedigend is. Zeker als het de wens is om wat quality time met familie of vrienden door te brengen!

Maar wist je dat er verschillende soorten reiniging zijn, elk met een specifiek doel? Leer alle methodes, zoals dieptereiniging, kennen in dit artikel.

 

De verschillende soorten reiniging

Reiniging wordt onderverdeeld in drie niveaus van complexiteit: algemeen, licht en zwaar. Soms is het moeilijk de noodzaak van deze splitsing te begrijpen, omdat het allemaal hetzelfde lijkt.

Maar dat is het niet! Elke categorie beantwoordt aan specifieke behoeften en is een “extra stap”, die alle belangrijk zijn. Kijk hier eens naar!

 

Algemene reiniging

Zoals de naam al zegt, is dit de meest “eenvoudige” reiniging. Het bestaat uit het verwijderen van stof en andere resten met meer toegankelijke schoonmaakmiddelen.

Het gaat om de producten die we allemaal in huis hebben en gebruiken bij het huishouden: stofzuiger, bezem, dweil, water, zeep, schoonmaakmiddel en licht ontsmettingsmiddel.

 

Lichte reiniging

Dit type reiniging staat een niveau boven de algemene reiniging. Het wordt ook wel ontsmettingsdienst genoemd en vereist reeds het gebruik van meer specifieke en zware chemische stoffen, zoals bleekmiddel en oplosmiddelen.

Deze categorie wordt gewoonlijk gebruikt in omgevingen waar residuen van organisch materiaal aanwezig zijn. Plaatsen zoals dokterspraktijken en restaurants moeten het gebruiken, bijvoorbeeld.

 

Zware reiniging
Zware reiniging krijgt een andere naam in bedrijven die dit soort diensten aanbieden: sterilisatie. Dit betekent dat de nadruk ligt op het elimineren van elk risico dat wordt gevormd door besmettende agentia, zoals virussen en bacteriƫn.

Deze sterilisatie, mits goed uitgevoerd, elimineert tot 99,9% van de schadelijke micro-organismen. Het wordt gewoonlijk gebruikt op plaatsen zoals ziekenhuizen en in de instrumenten van verschillende gezondheidswerkers.

 

Het belang van elk type van reiniging

Zoals je wellicht hebt gemerkt, zijn de verschillende soorten reiniging van fundamenteel belang om ieders hygiƫne en veiligheid te garanderen. Voor het schoonmaken van het huis zijn de algemene en lichte types het meest aan te bevelen, omdat het noodzakelijk is de omgeving schoon te houden, maar over het algemeen is het niet nodig te steriliseren.

Maar ondanks het fundamentele karakter is deze activiteit zeer vermoeiend, want de uren die je verliest met huishoudelijke verzorging zoals schoonmaken zijn onomkeerbaar. Gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in alle soorten schoonmaak, of het nu gaat om schoonmaak in woon- of werkomgevingen.

Dus in plaats van je zorgen te maken over het schoonmaken, kunt je genieten van jouw welverdiende rust en die waardevolle tijd met jouw gezin doorbrengen. Een veel betere manier om je tijd door te brengen.

 

Bron: Actief-cleaningservices.nl