De zomer is geweest en we gaan de koudere tijden weer tegemoet. Het is belangrijk om te weten dat een koudere temperatuur gevolgen kan hebben voor je tuinmeubelen. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw tuinmeubelen de winter door te helpen, zodat je in het voorjaar weer snel kunt genieten zonder eerst te moeten schrobben.

Begin op tijd met schoonmaken

Wanneer je op tijd begint het schoonmaken van je tuinmeubelen, zorg je ervoor dat het langer mooi blijft en je er dus langer plezier van hebt. Veel mensen wachten tot het voorjaar met schoonmaken, maar dat is niet echt verstandig. Het vuil in de lounge tuinstoelen houdt veel vocht vast, dus een loungeset droogt dan minder snel op wanneer de zon weer tevoorschijn komt. Begin dus al in het najaar met de schoonmaak van de tuinmeubelen. Begin de schoonmaak met het wegborstelen van vlekken met een schuurborstel. Daarna spoel je de tuinmeubelen af en laat je goed opdrogen… en je bent klaar!

Zet je tuinmeubelen binnen

Heb je je tuinmeubelen schoongemaakt? Dan kijken we naar de volgende stap. Het wordt namelijk ook sterk aangeraden om je tuinmeubelen binnen te zetten. Het is niet noodzakelijk, want veel tuinmeubelen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Toch zal vorst, regen en sneeuw geen positieve invloed hebben op tuinmeubelen. Kijk wel naar een goed geventileerde ruimte om schimmel en ongedierte te voorkomen. Heb je geen plek om je tuinmeubelen ergens binnen te zetten? Kijk dan naar de volgende tip.

Afdekken met een beschermhoes

Het is ook mogelijk om je tuinmeubelen af te dekken met een beschermhoes. Zo kunnen de meubelen en kussens altijd buiten blijven liggen en verleng je tegelijkertijd de levensduur. Daarnaast beschermt een hoes tegen aanslag, vogelpoep en blad. Ook gaat het stof en krassen tegen tijdens de opslag van de meubelen. Een beschermhoes heeft niet alleen voordeel in het najaar, ook in het voorjaar beschermt de hoes tegen verkleuring of uv-straling. Bang dat de hoes eraf waait? Zet deze dan vast door een touw of een spanband te gebruiken. Zorg er ook altijd voor dat de hoes een ‘hoger punt’ heeft, zodat het water eraf kan lopen. Denk er wel aan dat je jouw tuinmeubels in de winter niet op het gazon laat staan, maar op een harde ondergrond neerzet. Zo voorkom je dat er mos of groene aanslag op jouw tuinmeubelen komt.