Goede terrasverwarming is buitengewoon plezierig om te hebben. Natuurlijk is het makkelijk om op de warme zomeravonden lekker lang op je terras te zitten, maar waarom zou je je beperken tot de zomeravonden? Met goede terrasverwarming kan je het hele jaar door genieten van de warmte die deze verwarming met zich meebrengt. En met de elektrische terrasverwarming heb je helemaal iets fraais in huis.

Inpluggen en genieten maar

Een elektrische terrasverwarmer werkt bijzonder eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is de verwarmer aansluiten op het stroomnet en je kan gelijk genieten van de warmte. Bij een elektrische terrasverwarmer hoef je niet in de weer te zijn met gas, of het bijvullen ervan. In tegenstelling tot verwarmers op gas, loopt de elektrische terrasverwarmer niet leeg. Hij blijft net zo lang verwarmen als jij dat wilt. Je hoeft alleen maar te zorgen dat er een stopcontact op je terras is, zodat je de verwarmer aan kan zetten. Deze eenvoudige hanteerbaarheid maken van de elektrische verwarmer echt een zeer gemakkelijke kachel voor buiten.

De elektrische terrasverwarmer is milieuvriendelijk

Niet dat het gas van een gasverwarmer nou gelijk heel schadelijk is, maar je bent toch bezig met gas. Dat is iets wat de elektrische verwarmer niet heeft. Omdat hij is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, stoot hij geen gas uit en kan hij dus ook op een afgesloten terras worden gebruikt. Dit maakt de elektrische verwarmer veelzijdiger dan zijn op gas werkende ‘collega’.

Eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik
Een elektrische terrasverwarmer is kinderlijk eenvoudig te installeren. Je hangt hem op waar je de warmte het meeste nodig hebt, je plugt hem in en klaar is kees. Zorg wel even dat de kachel niet tegen bepaalde ontvlambare items leunt, want hij wordt natuurlijk wel heet en het zou zonde zijn als er iets smelt door de hitte. Dit gebeurt overigens alleen als de kachel ook echt in direct contact staat met datgene wat niet goed tegen de hitte kan. Het eenvoudige gebruik van de elektrische terrasverwarmer maakt hem bijzonder populair bij feestjes of zelfs in partytenten of onder parasols.

Geen opwarmingsfase
De elektrische terrasverwarmer begint gelijk met verwarmen zodra hij aangezet wordt. Hier geen opwarmfases, maar gelijk behaaglijke warmte. Deze snelheid van verwarmen komt omdat de er maar een specifiek deel van de kachel moet opwarmen. En omdat dit zo’n specifiek deel is, is die opwarming vrijwel direct. Het is die directheid van de warmte die de elektrische terrasverwarmer echt goed onderscheidt van zijn concurrenten.

Amper onderhoud
De elektrische terrasverwarmer heeft vrijwel geen bewegende delen en dus is het onderhoud een koud kunstje. Je hoeft geen filters te vervangen of schoon te maken; je hoeft alleen maar af en toe de reflectoren schoon te maken. Deze kunnen wat vuil aantrekken en om optimaal te genieten van de terrasverwarmer, moeten deze zo schoon mogelijk zijn. Afgezien van dit kleine klusje, is de elektrische terrasverwarmer verder onderhoudsvrij. Dat voegt alleen maar toe aan het toch al klantvriendelijke karakter van deze verwarming en maakt hem tot een zeer gewild en populair item voor menig tuinbezitter.